رییس جمهور در همایش ملی دورکاری در نظام اداری:
اجرای طرح دورکاری آغاز تحول بنیادی در نظام اداری کشور است
رییس جمهور با بیان اینکه اجرای طرح دورکاری برای پشرفت کشور بسیار مفید است، گفت: این طرح، آغاز حرکت به سمت یک تحول بنیادی در نظام اداری کشور محسوب میشود. اگر نگاه منجمد شده به سیستم اداری شکسته شود، نوآوریهای جدیدی به وجود خواهد آمد و همین امر باعث پیشرفت هر چه بیشتر کشور در آیندهای نزدیک خواهد شد.
دکتر محمود احمدینژاد پیش از ظهر امروز (یکشنبه) در همایش ملی دورکاری در نظام اداری که در وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: امروز باید از پیشرفتهای علمی و فناوریهای ارتباطی کشور در راستای اجرای هر چه بهتر طرح دورکاری استفاده کرد که متأسفانه در حال حاضر از دو درصد این پیشرفتها استفاده نمیشود.
وی افزود: با اجرای این طرح، کارمندان میتوانند از تمام وقتشان به خوبی استفاده کنند و فضای زندگی خود را تغییر دهند، چرا که محدودیتی برای کارمند دیگر وجود نخواهد داشت.
رییس جمهور با طرح این سؤال که آیا انسان باید در خدمت کار باشد و یا کار در خدمت انسان؟ افزود: عالم هستی خلق شده تا در خدمت کمال، سعادت و آسایش انسان باشد، تا انسان بتواند استعدادهای الهی خود را شکوفا کند، از این رو هر عامل و اقدامی که انسان را از رسیدن به جایگاه اصلی خود دور کند و ظرفیت رشد و کمال را از او بگیرد، مضر است.
دکتر احمدینژاد حفظ استحکام بنیان خانواده را از ارکان اصلی زندگی سعادتمند انسان دانست و گفت: اگر کسب و کار به گونهای باشد که اصل خانواده را به خطر بیاندازد، قطعاً مفید نخواهد بود.
رییس جمهور ادامه داد: امروز زندگی خانوادهها در شهرهای بزرگ با استرس و تنشهای بسیاری همراه است که این موارد ممکن است موجب سستی استحکام خانواده شود، از این رو اگر عواطف و سلامت انسان مستهلک شود، دیگر انسان به فکر بزرگ شدن و شکوفایی استعدادهای خود نخواهد بود.
دکتر احمدینژاد با طرح این سؤال که آیا میشود با وجود تمامی استرسها و درگیریهای روزانه طور دیگری زندگی کرد و به کسب و کار پرداخت؟ بیان داشت: امروز باید از پیشرفتهای علمی در تنظیم کارها و امور کشور استفاده کرد، اما متاسفانه هنوز از همان سیستم کهنهای که برای نظام اداری تعریف شده بود، استفاده میشود که همین امر باعث شده است تا مردم هزینههای بسیاری را برای انجام کارهای اداری پرداخت کنند.
دکتر احمدینژاد با تاکید بر اینکه دولت به دنبال آن است که تا حد امکان رفاه کارمندان را افزایش دهد، اظهار داشت: هر چقدر بتوان رفاهیات کارمندان را افزایش داد، به امور کشور کمک شده است.
وی در ادامه اجرای طرح دورکاری را برای کارمندان و پیشرفت جامعه بسیار مفید دانست و گفت: معمولا در برابر هر ایدهی نو و تحولی مقاومتهای بیجهتی وجود دارد، به طوری که در حال حاضر در تهران 350 هزار نفر کارمند دولتی وجود دارد که به همین میزان نیز در بخشهای خصوصی مشغول فعالیت هستند که اگر تنها نصف این میزان، دورکاری کنند، دیگر شاهد ترافیکهای موجود در شهرهای بزرگ از جمله تهران نخواهیم بود و از سوی دیگر هزینهها نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه امروزه خودرو به عنوان یکی از ضرورتهای زندگی خانوادهها محسوب میشود، خاطرنشان کرد: با حذف سفرهای غیر ضروری میتوان در کاهش ترافیک تاثیر گذاشت که اجرای طرح دورکاری میتواند به این موضوع کمک شایانی کند.
رییس جمهور تاکید کرد: با اجرای طرح دورکاری میتوان دریافتی کارمندان را بالا برده و هزینههای سازمان را پایین آورد، چرا که بسیاری از هزینههای موجود زائد است، البته طرح دورکاری در ابتدای راه است و میتواند آغاز یک تحول بنیادی در سیستم اداری باشد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه اگر قالبهای گذشته شکسته و منابع آزاد گردد، باعث خواهد شد، کارها با سرعت بیشتری انجام شود، گفت: باید با یک نظم جدید از میان 3 میلیون کارمندی که در کشور وجود دارد، یک میلیون در خانهها دورکاری کنند، چرا که با اجرای این طرح شاهد انقلاب بزرگی در کشور خواهیم بود، از این رو مسئولان باید برنامهریزیهای دقیقی در این زمینه داشته باشند.
رییس جمهور گفت: متأسفانه در حال حاضر بسیاری از کارخانجات از هزینههای زیربنایی و ساختمانی بالایی برخوردار هستند که همین امر باعث شده است که دیگر توان رقابت با رقبای خود را نداشته باشند، از این رو به دولت فشار وارد میشود که تعرفه واردات را تغییر دهد.
وی با اشاره به اینکه دولت تلاش کرده تا ساختمانی را برای خود نسازد و دیگر ساختمانهایی را که نیاز ندارد تخلیه و در خدمت رفاه مردم و کارکنان قرار دهد، اظهار داشت: کارمندان کار زیادی انجام میدهند اما حقوق کمتری دریافت میکنند، از این رو هر چقدر به رفاه کارمندان رسیدگی شود، باعث خواهد شد تا کشور به پیشرفتهای چشمگیری در تمامی امور دست یابد.
دکتر احمدینژاد تصریح کرد: امروز همه باید تلاش کنند تا با همفکری بتوانیم یک جهش عظیم در سیستم دورکاری به وجود آوریم، چرا که با اجرای این کار اختراعات، ابتکارات و نوآوریهای جدیدی در چرخش کاری کشور به وجود خواهد آمد که باعث خواهد شد، خدمات بهتری به مردم ارائه شود.