پناهیان:احترام به پدر و مادر؛ مقدمۀ احترام به ولیالله
گزیده ای از سخنرانی حجت الاسلام پناهیان در مهدیه تهران با موضوع «نهال ولایت در نهاد خانواده»
احترام به پدر و مادر؛ مقدمۀ احترام به ولیالله
...انسان در درجۀ اول باید یادبگیرد که در مقابل پدر و مادرش باادب باشد، تا بعد نوبت به حفظ ادب و احترام نسبت به امام زمان برسد. بچهای که پای خود را در مقابل پدر و مادرش دراز میکند، یا به هر نحوی احترام آنها را رعایت نمیکند، باید به او تذکر داده شود. اگر پدر و مادر نسبت به این بیاحترامیها بیتفاوت باشند، نه تنها به او محبت نکردهاند، بلکه موجبات هلاکت او را فراهم کردهاند. بهترین شیوه برای تذکر به فرزند هم، این است که پدر خانواده به فرزند خود تذکر بدهد که احترام مادرش را حفظ کند و مادر خانواده نیز به فرزند یاد بدهد که احترام پدر را رعایت کند.
ریشۀ غربت و شهادت علی(ع) و اباعبدالله(ع) عدم رعایت آداب ولایتمداری بود که از خانواده نشأت میگیرد ...
دشمنان ما مدتهاست که به اهمیت خانواده پیبردهاند ...
صهیونیستها، با هدف گرفتن خانواده، توانستهاند بر جوامع تسلط پیدا کنند...
... پدر و مادر بر انسان ولایت دارند و با تمرین ولایتمداری، نزد پدر و مادر است که انسان میتواند به ولایتمداری امام زمان خود برسد.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز (دوشنبه) در دیدار مسئولان و دستاندرکاران حج امسال، حج را فرصت بزرگ و لطف و نعمت خداوندی برشمردند و خاطرنشان کردند: شکر کامل این نعمت بزرگ الهی در قدرشناسی و استفادهی حداکثری از این فرصت بینظیر است که امسال به عنوان نمونه در برگزاری مطلوب و با شکوه دعای کمیل و دعای عرفه تجلی پیدا کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، ظرفیتهای حج را بالاتر و وسیعتر از این دانستند و افزودند: یکی از فرصتهای عظیم حج، امکان گسترش تفکر اسلامی بر مبنای «وحدت دیانت و سیاست» و «حضور دین در عرصههای مختلف زندگی» است که جا دارد معارف ناب اسلامی به صورت صحیح و متقن در اختیار تشنگان این حقایق قرار گیرد.
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به نقش و اهمیت رفتار زائران ایرانی در معرفی حقایق موجود در ایران اسلامی خاطرنشان کردند: یک زائر ایرانی باید مظهر انسانی متدین مؤدب، مرفه، با انضباط، مهربان با دیگران و معتقد به برادری اسلامی باشد و این تبلیغ عملی از هر سخن و بیانی مؤثرتر است.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین افزودند: برنامهریزی در حج باید به گونهای باشد که یک حاجی از فرصت حضور خود در سرزمین وحی، بیشترین بهرهبرداری معنوی را از قرآن و ادعیه و معارف آن داشته باشد.
در ابتدای این دیدار و پیش از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی حجتالاسلام والمسلمین قاضیعسگر نمایندهی ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی در گزارشی با اشاره به اهتمام مسئولان و متولیان برگزاری حج امسال به پیگیری تدابیر رهبر معظم انقلاب در ارتقاء رویکردهای فرهنگی-معنوی حج، به مجموعه اقدامات بعثه مقام معظم رهبری در این زمینه اشاره کرد.
همچنین آقای لیالی رئیس سازمان حج و زیارت نیز با ارائه گزارشی در مورد عملکرد بخش اجرایی حج امسال، مطالبی در مورد وضعیت عملیات انتقال و بازگشت حجاج، صرفهجوییهای صورت گرفته و ارزیابی عملکرد مدیریت کاروانهای حج ارائه کرد.
آماده شو برادر، وقتِ رفتن است.
چکمههایت را بپوش، رهتوشهات را بردار و هجرت کن. ...
آدمیزاد، اسیر خویشتن خویش است و تا به سفر نرود از عالم خویش باخبر نمیشود. خانه، محل سکونت است و مومن، اهل سکون نیست. شهر و خانه، تمثیل سکونند. و دشواری هجرت، در دلکندن از خانهی عادات و دیار تعلقاتیست که با آنها انس داریم.
و چگونه پای سلوک در طریق حق گذارد آنکه توان هجرت ندارد؟!
آوارگی، شرط انس گرفتن با حق است. انس حضور، اجر آوارگی برای حق است. خانه، خانهی الفتهای دنیاییست. کوچه، کوچهی تعلقات است و شهر، مهبط عادات!
کمال در آزادیست و آزادی، در نفی تعلقات و رهایی از عادات؛ خانه، خانهی تعلقات است و شهر، مهبط عادات، و اگر نبود دشواریها و ابتلائاتی که خداوند، انسان را بدان میآزماید، جوهر حقیقی وجود انسان همواره پنهان میماند. حیات مومن، در ترک ماندن است اگر نه، عادات و تعلقات، او را به بند میکشد و از درونشان، مرداب عفن ظاهر میشود. هرچند، هجرت دائم، مردابهای عفن وجودشان را خشکاندهاست.
ادامه مطلب ..."یانور"
جمعیت زیادی دور حضرت علی حلقه زده بودند. مرد وارد مسجد شد و درفرصتی مناسب پرسید:
-یا علی! سؤالی دارم. علم بهتر است یا ثروت؟
علی در پاسخ گفت:
علم بهتر است؛ زیرا علم میراث انبیاست و مال وثروت میراث قارون و فرعون و هامان وشداد.
مرد که پاسخ سؤال خود را گرفته بود، سکوت کرد. در همین هنگام مرد دیگری وارد مسجد شد و همانطور که ایستاده بود بلافاصله پرسید:
-اباالحسن! سؤالی دارم، میتوانم بپرسم؟ امام در پاسخ آن مرد گفت:بپرس! مرد که آخر جمعیت ایستاده بود پرسید:-علم بهتر است یا ثروت؟
-علی فرمود:
علم بهتر است؛ زیرا علم تو را حفظ میکند، ولی مال و ثروت را تو مجبوری حفظ کنی.
نفر دوم که از پاسخ سؤالش قانع شده بود،همانجا که ایستاده بود نشست.
-در همین حال سومین نفر وارد شد، او نیز همان سؤال را تکرار کرد،و امام در پاسخش فرمود:
رییس جمهور در همایش ملی دورکاری در نظام اداری:
اجرای طرح دورکاری آغاز تحول بنیادی در نظام اداری کشور است
رییس جمهور با بیان اینکه اجرای طرح دورکاری برای پشرفت کشور بسیار مفید است، گفت: این طرح، آغاز حرکت به سمت یک تحول بنیادی در نظام اداری کشور محسوب میشود. اگر نگاه منجمد شده به سیستم اداری شکسته شود، نوآوریهای جدیدی به وجود خواهد آمد و همین امر باعث پیشرفت هر چه بیشتر کشور در آیندهای نزدیک خواهد شد.
ادامه مطلب ...