مجمع دانشجویان حزب الله دانشگاه علم و صنعت ایران در نامهای به معصومه ابتکار سخنان وی در برنامه دیروز امروز فردا را به نقد کشیدند:
سرکار خانم ابتکار
سلام علیکم؛
آنچه که جناب عالی در برنامه ی دیروز، امروز، فردا، روز پنجشنبه، ۱۶ آذر به مناسبت روز دانشجو در مقابل آقای روح الامینی پیرامون جنبش دانشجویی مطرح کردید. سوالات و انتقاداتی را در ذهن اعضای مجمع دانشجویان حزب ا… بوجود آورد که در اینجا به گوشه ای از آن اشاره می شود تا ضمن شفاف شدن گزاره هایی که جناب عالی مطرح کردید برای بینندگان این برنامه هزینه ی نقادی به درستی مشخص شود، تا نقد جناب عالی از دایره ی انصاف خارج نگردد.
جناب عالی در برنامه اعلام کردید که: “… دانشجو باید فرصت طرح مطالبات خود را داشته باشد، فرصت نقد داشته باشد، اما امروز آنقدر فعالیت جنبش دانشجویی پرهزینه شده که به بی تفاوتی رسیده است. هرچند دانشجو ذاتا بی تفاوت نیست. ما چه فضایی را به وجود آوردیم که فعالیت جنبش دانشجویی مخصوصا اگر این جنبش مقداری مستقل باشد، بخواهد نهاد قدرت را نقد کند و مشکلات را بگوید دچار مشکل شود.”… مجمع دانشجویان حزب ا… با پایبندی به اصول و فرمایشات حضرت آقا مبنی بر مطالبه گری و آرمان خواهی در همان ابتدای روی کار آمدن دولت آقای دکتر احمدی نژاد نوک پیکان انتقادات خود را به سمت سیاست های مختلف ایشان از اقتصادی گرفته تا فرهنگی و سیاسی نشانه گرفته و از نقد و به چالش کشیدن عملکرد دولت ابایی نداشته و بر تمام مواضع شفاف خود اصرارا ورزیده است و از سیاست های خوب دولت با منطق دفاع کرده است ولی تا به امروز از جانب هیچ یک هزینه ای نداده است و امروز هم با تمام قدرت نه تنها نقادی سیاست های دولت بلکه دیگر ساختارهای حاکمیت را در لوای قانون پیگیری می کند.
جناب عالی در جایی دیگر فرموده اید:”… آقای خاتمی نشست هایی با دانشجویان داشتند و دانشجویان خیلی راحت ایشان را نقد می کردند و خیلی راحت مسائل را می گفتند و بعد هیچ اتفاقی نمی افتاد، گاهی رفتارها و تندیهایی هم می شد، اما پیگردی در کار نبود. اما اگر به این باور برسیم که فضای دانشگاه های ما اگر فضایی باز و پذیرای انتقاد باشد می تواند مبدا تحولات قرار گیرد… ” متاسفانه باید گفت یکی از گرفتاری های مهم جنبش دانشجویی قرار گرفتن در سیاست بازی های گروه ها و جریان ها است. جناب عالی از دوران خاتمی و سعه صدر ایشان و باز کردن فضای نقد سخن می گویید. و این شاعبه را در فضای پرتنش سیاسی امروز ایجاد می کنید که دولت اصلاحات نماد آزادی و عدم برخورد با منتقدین استاین در حالیست که دبیر تشکل مجمع دانشجویان حزب ا… به همراه مسئول وقت بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در دوره اول اصلاحات صرفا به دلیل ممانعت از تخریب دفتر بسیج دانشجویی، از دانشگاه اخراج و به مدت ۵سال محروم از کنکور شدند. آیا این تحمل در دولت اصلاحات در آن بازه زمانی به فراموشی گذاشته شد؟! گفتمان آزادی اصلاحات که جناب عالی و افراد وابسته به این گفتمان بارها و بارها از آن سخن می گویید جز جبهه بندی های سیاسی و هتک و حرمت مقدسات چیزی نصیب انقلاب نکرده که هیچ، بلکه با ژست آزاد اندیشی به برخوردهای حذفی کمر بسته است. خانم ابتکار شما در ادامه سخنانتان فرمودید: “:.. الان در شرایطی هستیم که دانشجویانی در تنگنای شدید و در بند هستند به دلیل انتقاداتی که مطرح کردند مثلا نسبت به دولت، انتقاداتی که امروز از تریبون مجلس هم مطرح می شود، آن انتقادات از تریبون بسیاری از اصولگرایان نیز در حال طرح است، یعنی تبدیل به واقعیتهای جامعه شده است. مشکل جریان دانشجویی این بوده است که این مسائل را پیش بینی کرده، اما امروز کماکان در حال هزینه دادن است…. آسیب فعلی فضای دانشجویی بالا رفتن فضای اتهام زنی است،… دانشجو امروز برای فعالیت خود باید هزینه بدهد، پس ترجیح می دهد فعالیت نکند و به بی تفاوتی می رسد. ما هیچ چاره ای نداریم که به جای تقابل های سیاسی که آسیب های جدی اجتماعی به دنبال دارد به همدلی برگردیم…” اگر فرد یا افرادی که صرفا به دلیل انتقاد از دولت به بند کشیده شدند می شناسید برای ما باز گو کنید چرا که بسیار عجیب است که شخصی صرفا به دلیل انتقاد از دولت در بند به سر می برد در حالی که افراد مجمع دانشجویان حزب ا… با اینکه انتقاداتشان نسبت به دولت را مطرح کرده اند تا به حال به بند کشیده نشده اند. و برخوردی هم ندیده اند. در غیر این صورت متاسفانه باید گفت که این همان فضای اتهام زنی و تقابل سیاسی است که شما در سخنانتان به آن اشاره کردید.
خانم ابتکار، جنبش دانشجویی همواره به نقادی خود می پردازد و نقش و رسالتی هم که بر گردن دارد فراموش نکرده است، آنچه که باعت مسومیت جریان دانشجویی شده که بیماری است همه گیر و در همه زمانها و به این دولت و دولت های قبلی ارتباطی ندارد، وابستگی به جریان ها و گروه های سیاسی است تا با منطق رسیدن به قدرت، بازیچه قرار دادن جنبش دانشجویی را توجیه کنند. دلسوزان باید همواره به این نکته توجه کنند و خود را هم از دایره نگاه جانب دارانه و گروه محور خارج کنند تا صداقت در گفتارشان، بوی سیاست بازی به خود نگیرد. به امید اینکه از این نامه دل گیر نشده باشید.
مجمع دانشجویان حزب ا…
دانشگاه علم و صنعت ایران
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، خانواده پهپاد "Shadow" به معنای سایه از جمله پهپادهای کارکشته آمریکایی است که در چند سال اخیر به صورت گسترده توسط نیروی زمینی و سپاه تفنگداران دریایی آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است. این گونه از پهپاد توسط شرکت آمریکایی "AAI" طراحی و ساخته شده است و در حال حاضر مسئولیت عمده شناسایی برای نیروهای آمریکایی در سطح گردان و تیپ را بر عهده دارد.
حجم زیادی از ماموریتهای در حوزه شناسایی به مانند هدف یابی، تخمین خسارت وارده در میدان نبرد، ارسال زنده تصاویر و دیده بانی از جمله توانایی های RQ-7 است. برای نمونه این پهپاد می تواند یک خودروی تاکتیکی نظامی را در شب و یا روز از فاصله ای در حدود 3.5 کیلومتر و ارتفاع 2400 متری تشخیص داده و تعقیب کند.
یکی از مهمترین مشخصات این پهپاد استفاده گسترده از مواد کامپوزیت و همچنین موتور وانکل در آن است. استفاده از مواد کامپوزیت این پهپاد را کوچک و سبک کرده و استفاده از موتور کم توان باعث شده است تا کمترین بازتاب راداری و فروسرخ از این پهپاد ساطع شده و شناسایی آن مشکل شود.
اما محموله قابل حمل توسط این پهپاد با توجه به نوع ماموریت آن تغییر می کند. حسگرهای الکترواپتیکال، فروسرخ و رادار روزنه مصنوعی با توان نقشه برداری از سطح زمین از جمله تجهیزات قابل هم توسط این پهپاد است. اما از دیگر سامانه های پیشرفته قابل حمل توسط این پهپاد حسگرهای "تصویربرداری فراطیفی" است.
در این بخش این حسگرها این توانایی را دارند که نورهای فرابنفش و فروسرخ که چشم انسان توان دیدن آن را ندارد شناسایی کرده و با استفاده از طیفهای الکترومغناطیسی موجود، هر منطقه و یا شیء را بازرسی کرده و حتی به مواد تشکیل دهنده آن نیز پی ببرد. به عنوان مثال تشخیص دهد تانک یا موشک قرار گرفته در این منطقه واقعی است یا نه.
این پهپاد در ماه جولای سال 2007 به رکورد 200هزار ساعت پرواز رسید که رکورد قبلی آن که 100هزار ساعت در 13 ماه بود را دو برابر می کرد. در ماه آوریل سال 2008 شدو به رکورد 300هزار ساعت پرواز رسید و در ماه می سال 2010 ساعات پروازی آن به بیش از 500هزار ساعت رسید. این نشاندهنده میزان اهمیت شدو در مأموریت های تاکتیکی آمریکا در این مدت و میزان اعتماد و ارزش سامانه های آن است.
به گفته فرمانده نیروی هوافضای سپاه، پهپاد "شدو" نیز در اختیار ایران است. در بین پهپاد های ایرانی نمونه سهند که پیش از این در سلسله گزارش های مربوط به پهپادهای تولید شده در کشورمان به آن پرداخته بودیم شباهت قابل توجهی به شدو دارد.
"هوالعزیز"
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (سه شنبه) در دیدار صدها تن از استادان، نخبگان و اندیشمندان شرکت کننده در اجلاس جهانی «اساتید دانشگاههای جهان اسلام و بیداری اسلامی» ضمن تبیین اهمیت عنوان «بیداری اسلامی»، تحلیلی جامع درخصوص جایگاه اسلام و شریعت اسلامی و همچنین مردم در کشورهای انقلاب کرده و آسیب ها و خطرات پیش روی آنها ارائه کردند.
ایشان با اشاره به نقش خواص و اندیشمندان جامعه در سعادت و نجات ملتها تأکید کردند: از این منظر، اجلاس «اساتید دانشگاههای جهان اسلام و بیداری اسلامی» از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
رهبر انقلاب اسلامی شرط اصلی نقش آفرینی اساتید، نخبگان و فرزانگان برای حرکت جامعه به سمت سعادت و نجات را اخلاص، شجاعت، هوشیاری، کار و تلاش و نبود طمع دانستند و خاطرنشان کردند: بیداری اسلامی و رسوخ این بیداری در امت اسلامی، حادثه بزرگی است که امروز دنیا با آن مواجه و در برخی کشورها نیز منجر به انقلاب و تغییر رژیم های فاسد شده است.
حضرت آیت الله خامنه ای بیداری اسلامی را عمیق و گسترده خواندند و با اشاره به هراس دشمنان از عبارت «بیداری اسلامی» افزودند: آنها تلاش بسیاری می کنند تا عنوان «بیداری اسلامی» برای حرکت عظیم کنونی در منطقه بکار نرود زیرا دشمنان از بروز اسلام حقیقی و واقعی به شدت وحشت دارند.
ایشان تأکید کردند: آنها از اسلامِ برده دلار، اسلامِ غرق در فساد و اشرافی گری و اسلامی که در توده مردم امتداد ندارد، نگران نیستند ولی از اسلام عمل و اقدام، اسلام توده مردم، اسلام توکل بر خدا و اسلام حُسن ظن به وعده الهی به لرزه می افتند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: ما معتقدیم حرکت عظیم کنونی یک بیداری حقیقی اسلامی و دارای امتداد است که به این آسانی ها هم منحرف نخواهد شد.
حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین علت «اسلامی» نامیدن این بیداری افزودند: شعارهای اسلامی مردم در انقلابهای منطقه و نقش معتقدان به اسلام در شکل گیری اجتماعات گسترده و ساقط کردن رژیم های فاسد، همه مؤید این است که این حرکت، اسلامی است.
ایشان دلیل دیگر بر اسلامی بودن این حرکت را، رأی مردم به اسلام گراها در انتخابات این کشورها دانستند و تأکید کردند: امروز اگر در بیشتر مناطق دنیای اسلام، یک انتخابات آزاد و خوب برگزار شود و رهبران و سیاسیون اسلامی نیز در وسط میدان باشند، مردم به اسلام گراها رأی خواهند داد.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه ، برخی نکات را درخصوص حرکتها و انقلابهای منطقه متذکر شدند.
آسیب شناسی این حرکتها و انقلابها بخصوص در مصر، تونس و لیبی اولین نکته ای بود که حضرت آیت الله خامنه ای به آن اشاره کردند و گفتند: در کنار آسیب شناسی باید هدفهای این انقلابها نیز تبیین شوند زیرا اگر هدفها مشخص نباشند، سردرگمی بوجود خواهد آمد.
قال امام سجاد علیه السلام: الدُّنْیا سِنَةٌ، وَ الاَّْخِرَةُ یَقْظَةٌ، وَ نَحْنُ بَیْنَهُما أضْغاثُ احْلامِ
دنیا همچون نیمه خواب (چرت ) است و آخرت بیداری میباشد و ما در این میان این دو در خواب پریشانیم.
تنبیه الخواطر، معروف به مجموعة ورّام: ص 343، س 20.
محمد حسین رنجبران در برنامه این هفته « دیروز، امروز، فردا » میزبان معصومه ابتکار عضو شورای شهر تهران و عبدالحسین روحالامینی رئیس کمیته علمی، تحقیقاتی و فناوری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که این دو شخصیت سیاسی که اولی از طیف اصلاح طلب و دیگر از گروه اصولگرایان بود، حول موضوع « نقش جنبش دانشجویی در کشور» به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در ابتدای برنامه محمد حسین رنجبران با گرامیداشت شانزدهم آذر و روز دانشجو گفت:« حدود شصت سال پیش، وقتی مدت کمی از کودتای آمریکایی بیست و هشت مرداد می گذشت، در اوج خفقان تعدادی دانشجو با آسمانی شدن خود به مردم ایران درس شجاعت و ایستادگی در مقابل زور و سلطه بیگانه دادند. روز دانشجو را به دانشجویان بیدار کشور اسلامی خود تبریک می گویم. امیدوارم بتوانیم در مسیر جنبش دانشجویی اصیل حرکت کنیم.»
از آن روز یعنی 16 آذر 1332، 9سال می گذرد ولی وقایع آن روز چنان در نظرم مجسم است که گویی همه را به چشم می بینم; صدای رگبار مسلسل در گوشم طنین می اندازد، سکوت موحش بعد از رگبار بدنم را می لرزاند، آه بلند و ناله جانگداز مجروحان را در میان این سکوت دردناک می شنوم، دانشکده فنی خون آلود را در آن روز و روزهای بعد به رای العین می بینم.
آن روز ساکت ترین روزها بود و چون شواهد و آثار احتمال وقوع حادثه ای را نشان می داد، دانشجویان بی اندازه آرام و هوشیار بودند که به هیچ وجه بهانه ای به دست کودتاچیان حادثه ساز ندهند. پس چرا و چگونه دانشگاه گلوله باران شد؟ و چطور سه نفر از بهترین دوستان ما، بزرگ نیا، قندچی و رضوی به شهادت رسیدند؟
اعمال خائنانه دولت کودتا هر روز بر بغض و کینه مردم می افزود و بر آتش خشم و غضب آنان دامن می زد. از روز 14 آذر تظاهراتی که در گوشه به وقوع می پیوست وسعت گرفت و در بازار و دانشگاه عده ای دستگیر شدند. روز 15 آذر مجددا تظاهرات بی سابقه ای در دانشگاه و بازار صورت گرفت. در دانشکده های پزشکی، حقوق و علوم، دندانپزشکی، تظاهرات موضعی بود و جلوی هر دانشکده مستقلا انجام می گرفت و سرانجام با یورش سربازان خاتمه می یافت و عده ای دستگیر شدند. در بازار نیز همزمان با تظاهرات دانشجویان، مردم دست به اعتصاب زده شروع به تظاهرات کردند و عده ای به وسیله مامورین نظامی گرفتار شدند.
ضمنا در تاریخ 24 آبان اعلام شده بود که نیکسون، معاون رئیس جمهور آمریکا از طرف آیزنهاور به ایران می آید. نیکسون به ایران می آمد تا نتایج «پیروزی سیاسی امیدبخشی که در ایران نصیب قوای طرفدار تثبیت اوضاع و قوای آزادی شده است» (نقل از نطق آیزنهاور در کنگره آمریکا بعد از کودتای 28 مرداد) را ببیند.
دانشجویان مبارز دانشگاه نیز تصمیم گرفتند که هنگام ورود نیکسون، ضمن دمونستراسیون عظیمی، نفرت و انزجار خود را به دستگاه کودتا و طرفداری خود را از دکتر مصدق نشان دهند. تظاهرات علیه افتتاح مجدد سفارت و اظهار تنفر به دادگاه «حکیم فرموده» همه جا به چشم می خورد و وقوع تظاهرات هنگام ورود نیکسون حتمی می نمود.
ولی این تظاهرات برای دولتیان خیلی گران تمام می شد؛ زیرا تار وپود وجود آنها بستگی به کمک سرشار آمریکا داشت. این بود که دستگاه برای خفه کردن مردم و جلوگیری از تظاهرات از ارتکاب هیچ جنایتی ابا نداشت. روز 15 آذر یکی از دربانان دانشگاه شنیده بود که تلفنی به یکی از افسران گارد دانشگاه دستور می رسد که «باید دانشجویی را شقه کرد و جلوی در بزرگ دانشگاه آویخت که عبرت همه شود و هنگام ورود نیکسون صداها خفه گردد و جنبده ای نجنبد...»