در دهه ۶۰ شمسی پس از پیروزی رزمندگان اسلام در عملیات خیبر ، در اورشلیم کنفرانسی توسط صهیونیستها برگزار شد. موضوع بحث در این کنفرانس بازشناسی هویت شیعه و سخنران، فرانسیس فوکویاما بود. وی بیان می کند که شیعه پرنده ای است که افق پروازش خیلی بالاتر از تیررس ما است. شیعه پرنده ای است که دو بال دارد ، یک بال ســـــــبز و یک بال سرخ.
بال سبز این پرنده همان مهدویت و عدالت خواهی اوست. چون شیعه در انتظار عدالت به سر می برد. شیعه امیدوار است و انسان امیدوار شکست ناپذیر است. ( ببینید چقدر قوی و فلسفی استدلال می کند (. او می گوید شما نمیتوانید انسانهایی را تسخیر کنید که این انسانها بر این باورند که یک کسی خواهد آمد که علیرغم فراگیری ظلم و جور ، جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد. بر مبنای نظریه فوکویاما ، بال سبز شیعه همان فلسفه انتظار یا عدالت خواهی است.
بال سرخ شیعه ، شهادت طلبی است که شهادت طلبی ریشه در کربلا و عاشورای حسینی دارد که این مسأله شیعه را فناناپذیر کرده است. شیعه بر این اعتقاد است که در میدان نبر چه بکشد و چه کشته شود در هر دو صورت رستگار خواهد شد. کشته های شیعه، شهید نامیده می شوند و در زمره بالاترین انسان ها قرار خواهند گرفت. شیعه بر این اعتقاد است که این بدن امانت الهی است لذا در پارادایم معامله با خدا قرار گرفته، خدا به عنوان مشتری و خریدار و در ازای آن بهشت را وعده داده است. به همین دلیل است که شیعه با آغوش باز به استقبال شهادت می رود. وی اشاره می کند که قدرت شیعه با شهادت ، دو چندان می شود. شیعه تنها عنصری است که هر چه آن را از بین ببرند، بیشتر می شود.
شیعه با این دو بال ، افق پروازش خیلی بالاست و تیرهای زهرآگین سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و اخلاقی و نظامی به آن نمی رسد. اما آن نقطه ای که در آموزه های شیعی بسیار اهمیت دارد ، ولایت پذیری شیعه است. شیعه تنها مذهبی است که نگاهش به ولایت فقیه است و نظریه ولایت فقیه برتر از نظریه نخبگان افلاطونی است. او معتقد است که ولایت پذیری شیعه او را تهدید ناپذیر کرده است.
فوکویاما پس از کنفرانس
اورشلیم ، یک مهندسی معکوس برای شیعه و یک مهندسی درست برای خودشان می نویسد.
مهندسی
معکوس برای شیعه این بود که ابتدا ولایت فقیه را بزنند. در حادثه عاشورا نقطه عطف
عملکرد دشمن در از بین بردن ولایت بوده است. انسانی که امام خود را گم کرده باشد،
شهادتش می شود حمله انتحاری و انتظارش، وقت تلف کردن. لذا با این توصیف اگر چه در
عاشورا بال سرخ شهادت طلبی یاران امام پر رنگ جلوه می نماید اما به دلیل تاثی
گرفتن از ولایت امام زمان خویش می باشد، بصیرت عنصری است که این امر را محقق می
سازد. بر این اساس فوکویاما تحلیل می کند که تا ولایت فقیه را نزنید نمی توانید به
ساحت مقدس مهدی موعود ( عج ) تجاوز کنید. لذا اگر مشاهده می
کنید که امروز بعضی از سیاستمداران در جمهوری اسلامی مطرح می کنند که ولی فقیه
انتخابی است نه انتصابی ، و می گویند که ولی فقیه باید به صورت شورایی اداره شود
یا با رأی مردم و به رأی مستقیم مردم قرار بگیرد ، ناشی از این است که باید ولایت
فقیه زده شود…