بسیج خواهران خواجه نصیرالدین طوسی

وب سایت رسمی بسیج خواهران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی / www.basij-kntu.ir

بسیج خواهران خواجه نصیرالدین طوسی

وب سایت رسمی بسیج خواهران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی / www.basij-kntu.ir

از درون فرصت انتخابات، تهدید نفاق سر نیاورد!

مصاحبه با حجت الاسلام «سلمانیان»/ تبیین بیانات رهبر انقلاب به مناسبت 9دی(2)؛
 
انتخابات در عین حال که یک نعمت و فرصت برای نظام هست؛ اما فضایی را می‌‏سازد که افراد می‌‏توانند از طریق آن ضربه بزنند. به عنوان مثال «بنی‌‏صدر» با شعار و تظاهر دینی وارد شد تا تصدی جایگاه دومین شخص کشور پیش رفت؛ اما سر از نا کجاآباد درآورد!

 
با توجه به عظمتی که رهبر انقلاب برای 9 دی ترسیم نمودند و شما هم تبیین کردید، بالاخره 9 دی یک اتفاقی بود که یک خطر عظیم را از انقلاب دور کرد. ما برای آینده‏ چه درس‏هایی از 9 دی می‏توانیم بگیریم که دیگر چنین مشکلاتی برای نظام پیش نیاید و بتوانیم باز هم مشکلات نظام را با حضور مردم حل کنیم؟
 
یکی از درسهایی که رهبر انقلاب چندین بار در جاهای مختلف تذکر دادند این است که جریان فتنه به ما نشان داد که دشمن همیشه در کمین ماست. گمان نکنیم که دشمنی آنها تمام می‏شود. به تعبیر ایشان، حتی آن موقعی که ما بسیار در اوج قدرت هستیم هم احتمال خطر است. من عبارت مقام معظم رهبری را در سال روز عید مبعث، 29 تیر 88، بیان میکنم که فرمودند: «همه فهمیدند، در آن وقتی که ملت در عین استقلال و آرامش و ثبات یک حرکت بزرگ را انجام می‏دهد، نباید غافل بماند از دشمنی دشمنانی که دارند برایش نقشه می‏کشند. همه گفتند یک انتخابات 40 میلیونی است، یک عظمت بینظیر از اول انقلاب تا حالا، حضور مردم در صحنه بعد از 30 سال، قدرت جذب مردم و به صحنه آوردن مردم برای یک نظام، این یک عظمت بود. نباید غفلت کنند. همه فهمیدند که در چنین وضعیتی نباید غفلت کنند که دشمن کمین گرفته است، مراقب است.»
 
پس یک درس این است که ما در آن جایی که گمان می‏کنیم قدرت داریم، در آرامش هستیم، همان جا احتمال ضربه زدن هست، چرا، چون دشمن بیدار است. این از این جهت هم  یک درس است که هیچ وقت ما نباید خدا را فراموش کنیم، چه آن گاه که پیروز می‏شویم، چه آن گاه که شکست میخوریم.
 
دوم این که مواظب باشیم که در فراز و فرودها و جاهایی مثل انتخابات که نظام برای مردم تعبیه کرده است، افراد نفوذی راحت می‏توانند ورود پیدا کنند و به مقاصد خودشان برسند. انتخابات در عین حال که یک نعمت و فرصت برای نظام هست، روند 30 سالهی این نظام را نیز نشان داده است. اما انتخابات فضایی را می‏سازد که افراد می‏توانند بیایند و ضربه بزنند. به عنوان مثال «بنی‏صدر» در آن فضا با جنبهی دینی ورود پیدا کرد و بعد هم تا دومین شخص مملکت پیش رفت.
 
سوم این که اگر قرار باشد خدای ناکرده نظام اسلامی ضربهای بخورد، مستقیم ضربه ‏پذیر نیست. حداقل تجربه این طور نشان داده است که نظام اسلامی حتماً به شکل نفاق از بین می‏رود. نظام امیرالمؤمنین(علیهالسلام) را معاویه از بین نبرد، بلکه نفاق از بین برد. کسانی مثل خوارج که در لشکر علی(علیهالسلام) بودند و خودشان را مسلمان و جزو یاران امام علی(علیهالسلام) می‏دانستند، نظام را از بین بردند. پس اگر قرار باشد نظام دینی شکست بخورد، توسط کسانی که ظاهراً خود را دیندار و انقلابی معرفی می‏کنند از بین می‏رود. این موضوع، رسالت مردم را بسیار پر رنگ می‏کند. من از مردم عزیز خواهش می‏کنم، به جای این که بیاییم در جریان 9 دی که البته کار بسیار خوبی بود کار را فیصله بدهیم، در انتخابات بیشتر دقت کنیم. افرادی را تأیید و تبلیغ کنیم و حمایت از آنها را وظیفهی سیاسی خودمان بدانیم که اصلاً کار به آن جا نرسد؛ یعنی، قصه را از ابتدا حل کنیم. هرچند اگر قصه باز به آن شکل رقم خورد، باید 9 دیهای دیگری را حتماً بیافرینیم.
 
اگر قرار باشد خدای ناکرده نظام اسلامی ضربهای بخورد، مستقیم ضربه ‏پذیر نیست. حداقل تجربه این طور نشان داده است که نظام اسلامی حتماً به شکل نفاق از بین می‏رود. نظام امیرالمؤمنین(علیهالسلام) را معاویه از بین نبرد، بلکه نفاق از بین برد. کسانی مثل خوارج که در لشکر علی(علیهالسلام) بودند و خودشان را مسلمان و جزو یاران امام علی(علیهالسلام) می‏دانستند، نظام را از بین بردند.
 
جریانها، تحلیلها و مباحث سیاسی در یک شب به وجود نمی‏آیند. اینها یک دورهی زمانی طی میکنند. از این رو مردم ما باید در یک پروسهی بلند مدت افراد را رصد کنند و ذهن تاریخی‏شان را مدام بهروز کنند، متوجه باشند مثلاً آن آدم در فلان جریان چه گفت یا آن حزب در فلان جریان چه کار کرد. متأسفانه یکی از دلایلی که میبینید بعضی از حضرات بصیرت ندارند همین است که یکدفعه ناخودآگاه می‏آیند از یک جریان یا شخصی حمایت می‏کنند، بدون این که پیشنهاش را در نظر بگیرند.
 
درس چهارم این است که 9 دی به ما نشان داد گوش مردم به سخنان رهبر است. مردم اگر بخواهند این نظام، منافعشان و اسلام بماند؛ باید از سخنان ولی دور نیفتند. باید مدام گوششان به سخنان ولی باشد.
 
در پایان دو نکتهی دیگر را اضافه میکنم:
 
اول این که چرا 9 دی به آن شکل اتفاق افتاد؟ چند روز قبل افرادی منتسب به گروه سبز آمدند به عاشورا و به ولایت فقیه بیحرمتی کردند و چند روز قبل نیز در روز قدس به آرمان فلسطین هجمه برده بودند. مردم این را برنتافتند. جالب است بدانیم ما عاشورا، ولایت فقیه، مسألهی فلسطین و مانند اینها را که از اندیشههای حضرت امام(ره) بودند پررنگ کرده بودیم. به عنوان مثال امام(ره) فرموده بودند: «ما هر چه داریم از محرم و صفر است»، یا فرموده بودند: «پشتیبان ولی فقیه باشید تا به مملکت ما آسیبی نرسد»، یا «اسراییل باید از بین برود.» ما این چند جمله را پر رنگ کرده بودیم و وقتی جریان سبز آمد به این شاخصهها حمله کرد، مردم متوجه شدند که دیگر قصه قصهی سیاسی نیست. اما متأسفانه بسیاری از اندیشههای امام(ره) در رسانه‏های خودمان فراموش شده است اگر رسانه‏های ما و کسانی که دستاندرکار مسایل فرهنگی هستند اندیشه‏های امام(ره) را که اندیشههای ناب و ضامن بقای انقلاب هستند پر رنگ کنند، دیگر اصلاً چنین اتفاقهایی نمی‏افتد. از دورهی دوم خرداد به این سو، کسانی به صحنه آمدند که حتی در ریاست جمهوری نفوذ داشتند اما کاملاً برضد اندیشه‏های امام(ره) بودند، اینها آمدند جدایی دین از سیاست، قرائت‏های مختلف از دین، سکولاریسم و... را مطرح کردند. در صورتی که اگر آن حرفهای امام(ره) را پر رنگ کرده بودیم، این آقایان در جریان سیاست اصلاً راه پیدا نمیکردند.
 
یعنی اگر شاخصه‏های امام(ره) معرفی شود، مردم بیشتر به آن شاخصهها توجه میکنند و زودتر واکنش نشان میدهند؟
 
بله، همان سه جملهی مربوط به اسراییل، ولایت فقیه و محرم و صفر را که ما پر رنگ کردیم، دیدیم که مردم چه طور واکنش نشان دادند. حالا اگر تمامی جملات حضرت امام(ره) را پر رنگ می‏کردیم، اصلاً این جریان نمی‏توانست عرض اندام کند.
 
نکتهی دیگر این که حتی اگر جنبهی ولایت مقام معظم رهبری را در نظر نگیریم، ایشان به عنوان بزرگترین کارشناس سیاسی یا حداقل یکی از بزرگترین کارشناسان سیاسی مطرح هستند؛ کسی که در این سالها در اکثر رده‏های بالای سیاسی از جمله ریاست جمهوری، جنگ، خبرگان و رهبری حضور داشتهاند. دشمنان هم به شعور سیاسی ایشان اعتراف کرده‏اند. مردم، نخبگان، جامعهشناسان، طلاب و کسانی که می‏خواهند در عرصهی سیاسی حضور پیدا کنند، اگر می‏خواهند شعور سیاسی خودشان، جناحها و افراد را بسنجند؛ یک معیار و میزان دیدگاه‏های مقام معظم رهبری است. معمولاً هر پدیدهی سیاسی که اتفاق می‏افتد، تحلیل‏هایی از سوی افراد سیاسی مطرح می شود.
 
بعد از یک مدت معمولاً رهبر انقلاب هم تحلیل خودشان را در خصوص آن جریان یا موضوع مطرح می‏کنند. به راحتی میتوان به وسیلهی فرمایشات مقام معظم رهبری شعور سیاسی و میزان صدق و کذب یا نزدیکی و دوری تحلیل‏ها به حقیقت را دریافت. یعنی، اگر می‏خواهیم مسایل سیاسی را بهتر بفهمیم، بهترین کار این است که اول به تحلیل سیاسی دربارهی مسایل دقت کنیم، بعد آن را با دیدگاه مقام معظم رهبری بسنجیم.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد