بسم رب المهدی
مجری:نظرتان راجع به تفکیک جنسیتی در دانشگاه بگویید
دانشجو:میتوانیم به جای تفکیک در دانشگاه فرهنگ سازی کنیم.
استاد:در بحث دو مقام هست:
1-بیان این که حق مطلب چیست؟
2-مطلب را با توجه به شرایط اثبات کنیم.
به نظر من این کار(تفکیک)الان نباید انجام میشد،اول باید بیشتر کار میکردیم بعد تفکیک میکردیم.
دانشجو:حضور عایشه و حضرت زهرا (س)در زمان خودشان در جامعه چطور بود؟
مجری:قرار بود دانشگاه اسلامی بشود و با این کار میخواهیم دانشگاه را اسلامی ،آیا موثر است؟
دانشجو:فقط با جدا کردن ظاهری ،ظاهر دانشگاه اسلامی میشود،اما تا وقتی که اخلاق دانشجویان اسلامی نباشد دانشگاه اسلامی نمیشود.
دانشجو:اصل تفکیک درسته تو دانشگاه ها.مهم شیوه و روش است.من خودم برای هر دانشگاهی متناسب با جو آن جا روشی را پیشنهاد میکنم(متفوت با هم).دانشگاه ما بالاتر از استاندارد است.
مجری:این استاندارد چیست؟
دانشجو:وضعیت جامعه وضعیتی ما بین تهران و یزد
دانشجو:در زمان ظهور امام زمان(عج)از میان 313 یار ایشان 50 یا 60 نفر خانم هستند.این یعنی خانم ها خیلی خوب میتوانند در جامعه فعالیت کنند.امام خمینی با تفکیک جنسیت در دانشگاه تهران مخالفت کردند.
استاد:حوزه و دانشگاه باید برای جامعه فکر کنند و زندگی مردم درست کنند.اصل تفکیک جنسیت در یک محیط علمی نیاز است.
دانشجو:ما نباید زیاد به مسائل تاریخی اهمیت بدهیم و روی آن تاکید کنیم.فقه ما قابلیت انعطاف دارد(ممکن است در زمان های گوناگون احکام گوناگون صادر شود)
استاد:حضرت امام(ره)با انقلاب سفید مخالفت کردند.اساس بحث این است که افراد گرفتار گناه نشوند.ما روی گذشته حرف میزنیم ،باید به آینده هم فکر کنیم و اصل را دوری از گناه قرار دهیم .باید دانشجویان با فکر ،راه دوری از گناه را پیدا کنند.
مجری:آیا تفکیک جنسیتی باعث اصلاح دانشگاه میگردد؟که اگر دانشگاه اصلاح شود،جامعه اصلاح میشود؟پیاده کردن اخلاق و فرهنگ سازی در دانشگاه به چه صورتی باید انجام بگیرد؟
دانشجو:اخلاق با زور به دست نمیآید .خود فرد باید به آن برسد.فقط میتوان به وی اخلاق را نشان داد ولی نمیتوان کسی را متخلق به اخلاق محمدی (ص) کرد.نشان دادن اخلاق صحیح،راه گسترش اخلاق است.
دانشجو:ما میتوانستیم از کودکی آموزش های لازم را به فرزندانمان بدهیم.
دانشجو:به جای منفعت شخصی به منافع جامعه بیندیشیم.ما همه وقتی وارد دانشگاه میشویم میدانیم که وارد محیطی میشویم که در آن با جنس مخالف ارتباط داریم و این موضوع برایمان جذاب است.در دانشگاه ما غیر از این جذابیتی وجود ندارد.مثلا گروه فیلم و هنر ما فعالیت های جذاب ندارد یا گروهای ورزشی.
دانشجو:آیا تاکنون کسی از قرآن استنباط کرده که این روابط چگونه باید باشند؟
استاد:وحی به دو نوع است:
1-لفظ و معنا از سوی خداوند است که این همان قرآن است.
2-معنا از سوی خداست و الفاظ را پیامبر و معصومین گفته اند این احادیث است که وحی هستند.
این کار (استنباط از قرآن)انجام شده و افراد زیادی کارکرده اند اما کار زیاد انجام نشده چون این کار اولویت ندارد مسائل مهم تر زیاد داریم.
دانشجو:تفکیک جنسیتی توهین به شخصیت دانشجوست.باعث ایجاداین تفکر در دانشجو میشود که "من در مقابل جنس مخالفم هیچ شعوری ندارم"توهین به شعور دانشجویان است چون خودشان نخواسته اند تفکیک شوند.این جدایی باید تا حدی انجام گیرد که باعث زیان نشود.به دوست من زیان میرساند چون تعداد دختران مکانیک کم است.بودجه دانشگاه صرف این کار میشود در حالی که مسائل مهمتر داریم.(آسانسور خراب است)
دانشجو:منافع شخصی افراد با هم تعارض دارد.منفعت یکی این است که جدا باشد منفعت دیگری این است که مختلط باشد.
دانشجو:من با این صحبت که مختلط بودن برای دانشگاه ایجاد جذابیت میکند مخالفم.این که بگوییم در کشورهای غیر اسلامی دانشگاه ها را تفکیک کرده اند پس این خوب است،درست نیست آنها شرایط خودشان را سنجیده اند ولی ما اگر شرایطمان را ببینیم تفکیک جنسیتی باعث افزایش حساسیت ها میگردد.
دانشجو:میتوانیم در یک جلسه ای راجع به امر به معروف و نهی از منکر صحبت کنیم.
والسلام
خدا خیرتون بده که اخبار دانشگاه رو منتقل می کنید.نوشتن نقطه نظرات افراد مختلف راجع به موضوعاتی که بحث میشه میتونه برای سری های بعدی آمادگی بیشتری به افراد بده.در ضمن این که اونایی هم که حضور نداشتند، مطلع میشند.